by Nathaniel Jenkins Pént. Márc. 22, 2013 8:27 pm
*Nyugodtan ücsörgök, végül is egyáltalán nem zavar a lány jelenléte. Az más kérdés, hogy nem tudom kimutatni azt, hogy díjazom a pofázását.* - Csak nyugodtan. Általában betartom az ígéreteimet *pillantok fel a rajzból, és egy darabig Victoria arcát fürkészem, majd visszafordulok a művemhez.* - Nem szorulok segítségre, de azért kösz. Fredrik felvilágosított mindennel kapcsolatban. Balhés típus sose voltam, a kastélyban pedig eltalálok *felelek halkan. Nem tudom miért, de sokan mindig azt gondolják, hogy szeretem hallatni a hangomat, pedig ez nem igaz. Elég halkan tudok beszélni, ráadásul elég keveset is dumálok.* - Igen, az a fekete hajú pszichopata… *sóhajtok fel halkan.* - De ne foglalkozzunk vele, elég órákon látni a képét *forgatom meg a szemeimet. Na, igen, az a csaj mindig ki tud borítani…* - Hát igazad van, tényleg nem szeretném tudni. Persze, én se voltam jobb. Az elmúlt időben kezdtem belátni, hogy ez így nem jó *vonom meg a vállam, és ezt a témát, ezzel a mondattal lezáratlanul hagyom. Nem akarok kitérni rá.* - Tény, hogy vannak mások, akik alakítanak helyetted is *dünnyögöm, és kiradírozok egy felesleges vonalat.* - Hát, mivel együtt vagyunk rajzon, és régebben rám akaszkodott, így megszoktam a csajt. Azóta jókat vigyorgok a baromságain *vigyorodok el. Igen, Naomi tényleg annyira hülye tud lenni, hogy az fáj.* - Ne aggódj, előbb-utóbb akad valaki. A városban meg úgyis van egy rakat deszkás *teszem hozzá. Tényleg jó pár deszkást láttam már. Mindig a főtér környékén szoktak lenni. Egyébként kicsit helyezkedek, hogy Victoria elférjen mellettem végül is eddig szinte az egész kanapét elfoglaltam.* - Az lehet. De nem ismersz még mindenkit, ha ezt így ki mered mondani *vonom meg a vállamat. Miért kell neked ezt a témát feszegetned? Arra, hogy részben ember vagyok elvonom a szemöldökömet.* - Régen az voltam. Fél-démon. Most már semmi emberi nincs bennem *elfordítom a fejem. Nem akarok erről beszélni. Arra, hogy ne haragudjak csak megrázom a fejem.* - Rá se ránts! *Leteszem a ceruzát, és egy pillanatig meredek magam elé. Aztán a következőkre felszusszantok, és megragadom Victoria karját. Nem szorítom erősen, azért figyelek rá. De hogy végre elállíthassam a kérdésfolyamát, így inkább megmutatom az emlékeimet. A nyolc éves énemet látja, elég ócska ruhákban, ahogy a Tonyval közös szobámban ácsorgok, és figyelem az ablakból a többieket. Tony-t elvitték, és fogalmam sincs, hogy visszatér-e még. A lényeg viszont az, hogy rettentően unatkozom. Bejön az egyik nevelő, és megkérdi, hogy mit csinálok. Azt felelem, hogy nézem hogyan játszanak a többiek. Megkérdi, miért nem megyek oda. Nem válaszolok. Nem akarom elmondani minek tartanak. Nagy nehezen rávesz, hogy lemenjek a többiekhez. Halkan felsóhajtok, és megállok a pálya szélén. Mindenki ledermed, és rám néz. * - Mi van te korcs! – Mit akarsz itt? – Tűnj el, te szörny! – Nem vagyunk rád kíváncsiak! *És ehhez hasonlóakat kiabálnak. Ökölbe szorítom a kezem, és az ajkamba harapok, sarkon fordulok, és berohanok az öreg épületbe. Meg se állok a szobámig. Ott aztán magamra zárom az ajtót, elterülök az ágyamon. A párnába temetem az arcom, és sírok. Sírok, és elfúló hangon a többiek szavait suttogom. Itt szakítom meg a képet, és visszatérünk a jelenbe. Victoriára pillantok.* - Van még kérdésed? *kérdem érces hangon. Nem szívesen idézem fel ezt az emléket, de így talán végre békén hagy a múltammal.*