Fyron Akadémia

Vámpírok, vérfarkasok, angyalok, démonok, emberek, lidércek, nimfák, nekromanták, nixék és valanok... Szövetségek, harcok. Légy részese ennek a kalandnak, ahol Te döntöd el, melyik oldalon állsz!


Az oldal bezárt. Régi tagok: nyugodtan játszhattok itt, néha mi is fogunk, de magát az oldalt nem visszük tovább aktívan.

  Amanda Helgesen

  Amanda Helgesen
  Amanda Helgesen
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Amanda Helgesen Empty Amanda Helgesen

  Témanyitás by Amanda Helgesen on Vas. Aug. 11, 2013 12:06 pm


  Név: Amanda Helgesen
  Faj: Lidérc
  Nem: Nő
  Születési hely, - idő, kor: 1825. Február 12. Skien, Norvégia
  Apa: Jørg Helgesen – Halott
  Anya: Cecilie Helgesen – Halott
  Testvérek: Philip Helgesen (bátyja) – elrabolták
  Életrajz:
  Február 12.-ét írunk, ami egy nagyon nagy jelentős esemény. Ugyanis újabb gyerek érkezik Helgesenéknél. A férfiak kinrt várakoznak a nappaliban, amíg az édesanya szül. Ekkor tájt nem a kórházba akarta megszülni, hanem az otthonukban. Egy gyönyörű egészséges kislány született, akinek a haja sötétszínű. Majdnem fekete, ami igen jól áll a szürke szeméhez. Amikor kijött az orvos a szobából közölte, hogy hagyják pihenni az asszonyt, de azért az édesapa megszemlélte a kislányt. Sohasem tudták eldönteni azt, hogyha lány, akkor hogyan hívják, tehát az utolsó pillanatban kitalálták ezt a nevet. Amúgyis szép és nagyon ritka volt ez a név. A család nagyon boldog idill környezetben élt és megvoltak egymással. Nem volt semmilyen baj az édesapa is rendesen keresett és az édesanya is. Az édesapa azaz Jorgnak mindig akadtak üzleti útjai, hiszen Jogászként dolgozott. Pár éve doktorált le és elhalmozzák munkával és így feljebb szeretett volna lépni egy rangot a férfi. Viszonylag gazdag családnak nevezhető Helgesenéké hiszen minden meg volt, amire szükségük volt. Hiányban nem szenvedtek és mindent megkaptak a gyermekek is. Philip, aki az idősebb testvére sokkal komolyabb volt a korához képest. Leginkább a könyveket bújta és az édesapja bőrébe szeretett volna bújni. A kislány egyre jobban felcseperedett lehetett látni, hogy sohasem lesz komoly. Maximum akkor, hogyha megrázzák, de mindig elkövetett valamilyen csínytevést. Szeretett a testvére nyakán lógni, noha ő néha a háta közepére sem kívánta köszöni szépen ő jól elvolt akkor tájt az édesanyjával. Amanda pedig a kis képzeletbeli világába volt.
  Teltek múltak az évek, ahogy a lány egyre jobban nőtt kezdte belátni, hogy azért nem csak ezekkel kell foglalkozni, hogy másoknak az agyára megy, hanem azzal is, hogy valami komolyat csináljon. Így megkérte a szüleit, hogy irassák be valamire és így harcművészetet kezdett el tanulni. Bírkózást, Karatét egyszerre. Élvezte a lány, hiszen le tudta vezetni a feszültségét és versenyekre is járt. Amanda talán ekkor tájt lehetett 76 éves fiatalnak számított ez tény, hiszen nem sok olyan lány volt, akit érdeklik ezek. Azután hangszeren is elkezdett tanulni. Először gitáron, majd utána dobon és zongorán. Rájött arra, hogyha dobol, akkor olyan önuralmat tud gyakorolni, mint még soha. Ha felhúzták is mindig le tudott nyugodni. Az édesapa kevesett volt otthon, hiszen vadászni volt illetve üzleti tárgyalásokon vett részt.
  Egyszer történt egy váratlan fordulat. A lány megismerkedett pár környékbeli gyerekkel, akik szinte angyalok voltak. Semmi baja nem volt az angyalokkal, de az apja mindig közölte vele, hogy tartsa távol magát tőlük. Már akkor sem hallgatott senkire egy makacs dög volt és mindenkinek szeretett az agyára menni. Illetve tudta azt, hogyan bújjon ki a kötelességei alól. Megismerkedett Amy egy fiúval. Igaz még csak barátok voltak, de folyamatosan szobafogságot kapott az engedetlensége miatt és a lány egyszer megszökött. Talán nem kellett volna. Amanda egy Steen nevű családnál kötött ki és a legkisebb fiúval lett igen szoros barátságban. Nagyon jól érezte magát vele és a szülők elhatározták, hogy elmennek hajókázni, és Amandát is vitték magukkal. Ekkor azt hitte az apjuk, hogy elrabolják így hát egy kis meglepetés árával meglepte őket a hajón és lemészárolta a családot. Amanda nem tudta ezt hova vélni és a hajót is felgyújtotta majd vitte magával a lányt. Amaz teljesen kiakadt és nem értette azt, hogy miért akarja óvni ennyire az angyaloktól.. A srác után kiabált és nem tudta mit csináljon. Hiába kapálózott hiába rugdalózott nem hatotta meg Jorgot akarata ellenére haza ráncigálta és bezárta egy védő bűbájjal a lányt a szobába és ismételten elment. Amanda ki volt akadva és az ablakon bámult kifele és nem tudta feldolgozni a látottakat. El akarta mondani ezt a fivérének vagy az anyjának, de úgy gondolta, hogy inkább nem teszi meg. Azt, hogy jól van azt tökéletesen ki tudta mutatni, de belül nagyon össze volt omolva. Talán érezte, hogy sohasem fogja látni a srácot és azt kívánja bár ne történt volna meg ez az egész. Ki volt borulva és nem beszélt senkivel és még az édesanyjával sem. Lassan a lányhoz úgy érezték, hogy Pszichológus kell, mert teljesen magába roskadt és bezárkózott. A napfényben sötétségett teremtett és jól érezte magát úgy ahogy van. Az édesapjára rettentően haragudott és egyszer összeszedte magát, hogy magyarázatot kérjen az egészre. Lement apja irodájába és kérdőre vonta. Amanda ekkor már 85 éves volt és valamikor tavasszal járunk. Az édesapa felnézett az iratok mögül és ennyit felelt: „Nincs mit mondanom..” Amanda tudta jól, hogy valami nagyon nem oké így hát kiabálni kezdett az apjával, aki akkora erővel vágta képen, hogy meginogott és a földre került. Talán Jorg ekkor megbánta, hogy kezet emelt a lányára, de ő kimondta azt, hogy teljes szívéből utálja pedig ezt nem így gondolta. Amanda rettentően imádta az édesapját és tudta jól, hogy ha nem lenne itt akkor már rég ő is meglépett volna, de voltak és vannak a lánynak olyan korszakai ahol teljesen neveletlen. Meg is fenyegették, hogy bevágják egy intézetbe, de hát nem hatotta meg őt. Volt olyan is amikor a bátyja is teljesen elhidegült tőle hátha felfogja azokat, hogy neki is komoly kötelességei vannak és nem csak a játék hanem a megélhetés és, hogy legyen normális végzettsége.
  Újabb pár éve el telik talán 5 vagy hat év.. amikor váratlan fordulat érkezik, amire nem igazán számoltak. A család éppen vacsorához készültek, de végül is a lány mindig utolsóként toppant be. Jorg nagyon feszült volt valamit megérzett és bűbájokat tett a házra. Nem tudta azt senki sem, hogy miért viszont egyet igen. Veszély közeledik. Mindenki csendben maradt főleg Amanda, hiszen ő már egyszer évekkel ezelőtt kihúzta a gyufát az apjánál és tudja milyen, amikor ideges. A választ soha nem kapta meg miért utálja az angyalokat. Talán Philip tudhat valamit, de sohasem kérdezte testvérét. Mert, nem akarta és más volt mindig a beszédtémájuk, ha egyáltalán volt ilyen. Amikor a család nyugodtan eszik valami zajt hallott a lány. Először azt hitte rossz a füle és nyugodtan folytatta tovább az evést. Másodjára, amikor kirobbant az ajtó egy sereg angyal rontott be. Jorg az asztaltól felállt és közre fogták a férfit.
  - Tudod azt, hogy miért vagyunk itt… - Szólal meg egy hang és a két férfi gyilkosan néz egymásra. A nő a gyerekeket fogva hátrálnak, de sikertelenül ugyan is az asszonyt is elkapták. Mire árnyékosultak volna egy bűbájt szórtak a ház köré, hogy ne tudjanak meglépni. Amandát két angyal, Philipet szintén két angyal fogta meg. A lány meg volt szinte rémülve és nem tudott nyugton maradni.
  - Ugye minden rendben lesz? – Kérdezte suttogva Philipet és ijedten nézte a jelenetett. Az édesapát a gyerekek előtt fejezte le és nem hagyták, hogy elfordítsák a fejüket. Azután az édesanya következett, akit hasba szúrt és utána vitték ki őket a házból. Amanda felkiáltott, de nem volt sok értelme.. Nem tudtak elmenekülni, ahogy kivitték ketten lekötözték a gyerekeket viszont volt egy kisebb bökkenő: Amanda kötele teljesen laza volt, amit nem vettek észre. Amikor kivitté a házból végig nézették velük, hogy felggyújták a házat.
  - Apaaaa…. – Kiabál a lány és egy könnycsepp gördül le az arcán és néz Thorra. Sohasem felejti el a szülei gyilkosát. Amikor felfedezte, hogy laza a kötele megnézte látja e valaki. Kibújt a kötél alól és árnyékosult a lány. Philipet is meg akarta menteni, de tudta nincs sok ideje így cselekednie kellett és megszökött. Vagyis árnyékosulva ott maradt és egy fa mögé bújt, és amikor elmentek az angyalok összekuporodva előjött és a térdeit magához húzva sírt.
  - Mindig is szeretni foglak titeket.. Philip sajnálom.. meg foglak találni.. – Mondja magának és megesküdött, hogy bármit meg fog tenni, hogy ismét megtalálja testvérét, hiszen fontos számára és valahol mélyen érzi, hogy nem ölnék meg. A lány még egy fél napig a ház előtt volt összekuporodva, amikor kiértek az emberek, hogy segítsenek nézték kimaradt életben. Az apró lányt meglátva a földön odamentek hozzá, de senkit nem engedett magához.. Szinte senkit csak egy valakit. Egy kedves fiatal férfit, aki megígérte, hogy elviszi, őt egy jobb helyre ahol megtalálhatja a számára megfelelő képzettséget. Így került be abba az intézetbe ahol Ragnarral megismerkedett. Amikor bekerült az intézetbe csak lidércek voltak ott. Érezte azt a bosszú hajlamot, amit az apja is és tudta, hogy mit fog csinálni. Egy napon végez a szülei gyilkosaival így aztán az intézetben megkapta a megfelelő képzést. Barátai hát a lánynak nem igen voltak, mert szinte teljesen bezárkózott és egyre rosszabb volt az állapota. Teljesen kikészült és nem tudta senki sem megnyugtatni. Maga előtt látta, ahogyan lefejezik az apját… majd végeznek az anyjával. Egyetlen egy lidérccel sikerült nagyon jó barátságot kötnie: Ragnar Solberggel. A fiút szinte bátyjának mondhatja mindent igyekezett megosztani vele és nem volt olyan nap, amikor ne lettek volna együtt. Amanda érezte, hogy Ragnar egy olyan lidérc, akivel meg tudja osztani a társaságát, és ha vele van, akkor olyan mintha ott lenne vele egy család tagja. Régóta nem volt neki ilyen jó barátja. Arian elvesztése óta. Aztán amíg Ragngar bírkózni tanult Amanda élvezte azt, amikor a fiú bírkózott. Volt amikor elkísérte a srácot versenyekre, de valamikor inkább a vadászatot választotta és angyalokat írtott más országokban.
  Azután történt egy olyan dolog, amire még a lány sem számított. Amikor Ragnar beállított Henrikkel szinte meg akarta ölni a srácot, de valamiért nem ment. Aztán végül is nagynehezen belegyezett abba, hogy velük tart. Ha bár a lány is velüktartott Svédországban ő még mindig ki volt azért valamennyire készülve. Az angyalokat írtotta, de nem olyan mértékkel, mint előtte. Ha szidta is akkor igyekezett kíméletes lenni Henrik miatt és ekkor tájt lehetett az, hogy valamit elkezdett érezni a srác felöl. Viszont sohasem derült ki. Amanda tökéletesen tudta játszani a szerepét, hiszen egyszerre tudott lenni kisangyal és ördög is. Aztán Kirunába költöztek és ott vettek egy házat és teljesen jól megvotlak. Amanda igyekezett eltitkolni minden féle ilyen érzés és igyekezett teljesen önmaga lenni, de néha-néha eltűnt vadászatra, de úgy, hogy a másik kettő ne tudjon róla. Aztán a lány sokszor került bajba, de hát mikor nem? Mindig ő szívja meg a levet mindenhol. Végül a két srác döntött, hogy Rontásűzők lesznek Amanda végül is maradt a vadászatnál. Azután sorban történtek az események hiszen egyretöbben lettek. Először rátaláltak ugye, Nastyára az orosz leányzóra majd későbbiek során Laila Dalenre. Amanda ő vele nehezen jöt ki mivel a lány angyal így mindig ott kellett lennie a közelükben valakinek, hogyha kettesben is maradtak. Azután Rik rábeszélésének köszönhetően egy vérfarkas is csatlakozott hozzájuk, aki feltaláló volt a neve Riku. Hát vele is úgyahogy kijött, de Amanda nem mindenkivel osztotta meg a kis titkait. Agnes pedig fogolyként került hozzájuk, de hát végül is utána elengedték. Agnes farkasvadász volt bár Amandában volt némi bizalmatlanság, de vele is jól el van és el tud beszélgetni. Azután végül Carla érkezett, meg aki a csapatot látta a látomásában és Riknek ekkor támadt az-az ötlete, hogy alkossanak egy olyan csapatot, hogy akinek szüksége van társaságra és meg tudják egymást védeni és kialakuljon egy újabb közösség. Amandának részben ők voltak az új családja és igyekezett meglenni azokkal is akiket nem bírt, de mindig akadtak nehézségek, de ha kell kiállt értük. A vezető természetesen Ragnar volt bár Riknek is jól állt volna a csapat vezetés, de végül is Amanda egy angyalra sohasem hallgat. Ritka esetek egyike, de ide a ritkába Henrik is beletartozik. Szépen lassan összeszoktak mindenből volt képességek, meg mindenkinek meg volt a foglalkozása és ez volt az egészben a jó. A lány jól érezte magát, de volt benne akkor is valami hajlam.. A bosszú. Azért időközönként ő is eltűnt, hiszen a bátyját mindenhol kereste. Az országot bejárva mindig csalódottan tért meg, és noha nem igazán akart erről beszélni. Lehetett látni rajta a honvágyat. Már volt olyan időszaka, amikor lemondott a bátyjáról, de mindig visszakapta a reményt valahogy. Aztán a lány nagy nehezen igyekezett nyelveket tanulni aztán végül eljutottak Fyronig. Először Henrik érkezett, hogy felderítse a terepett és végül Ragnarral elindultak utána és mind a hárman együtt jól meg vannak. A lány meg akarta nézni az iskolát és talán értelmet nyer az is, hogy amit itt tanulhat, felhasználhatja a bátyja megkeresésében. Noha, a bosszúvágy és az angyalutálat ott van a lányt így is fegyelmezni kell a szokottnál és meddig fog zuhanni a méélybe? Megtalálja önmagát, aki lehet? Hullámvölgyben szenved és egyedül Ragnar és Henrik ismeri jól. Az új családját ott hagyva azért úgyis hazalátogatnak Kirunába, de rájuk fér egy kis különlét. A Fyrontól részben a változást várja, de vajon az mikor fog eljönni?
  Belső jellemzés: Hát nem nevezhető egy visszafogott lánynak. Vadóc és bajkeverő. Amikor nem angyalok társaságában van akkor viszonylag kedves és visszazárkózott. Nehezen nyílik meg, és ha másokat piszkálhat, akkor azt azért teszi, mert így mutatja ki, hogy mit érez. Viszont azért szereti a humort és szeret bulizni és valamikor társaságban lenni. Néha makacs, viszont gyakran kiszámithatatlan és remek színész. Nagyon jól tudja, hogyan bántson meg másokat és mások érzelmeivel kitűnően tud játszani. Talán adottság. Igyekszik normálisn viselkedni és megfogadta magában, hogyha egyszer együtt lesz a bátyjával, akkor megtanulja az illemet. Bárkihez tud viszonyulni ha kell. Nem mindig lehet ki igazodni rajta és megbízni benne? Ha angyal vagy és egyszer eljátszod a bizalmát, akkor annyi volt. Másoknak megadja az esélyt, de azoknak az angyaloknak küzdeni kell. Néha rideg és kímért viszont a barátaiért képes kiállni és óvni őket. Ha kell, akkor hazudik is értük csak, hogy ne essen semmi bajuk.
  Külső jellemzés: Nem mondható túlságosan magasnak. 168 cm a lány és kisnövésűnek mondható. A haja festet szürke és hosszú a válláig ér a haja és mindig rendezett. Ritkán látod összefogva illetve göndören mindig egyenes szinte. Jó lánynak lehet nevezni, de nem az a pasizós típus. A lány akkor nevet, amikor társaságban van máskor inkább csak az érzelem mentességet lehet kiolvasni az arcáról. A sok edzéstől jól néz, ki sohasem hízik, el akármennyit eszik. Arca ovális és a szeme szürke. Szép hófehér ritkán sminkel. Általában divatosan öltözködik, amikor vadászik akkor képes bőr ruhát felvenni. Magassarkú cipőt és sportcipőt egyaránt hord. Amandának mostanra elég sok sebe illetve hege van azokat igyekezni fog eltüntetni.

  Háziállatok:
  Kai a németjuhásza:

  http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/9/_/onemet_juhasz_190500_87230_n.jpg

  Phil a démonkutyája

  Személyes tárgyak: A fegyverei és a tőrök illetve van egy karkötője, amit még a születésnapjára kapott. Aztán édesapjától kapott egy kardott amit a megfelelő alkalomkor szeretne használni. Valami rúna van belevésve a kardba Amanda sohasem tudta megfejteni. Aztán fényképek amik megmaradtak gyermek korából illetve van egy napló is és kisebb tárgyak illetve apróságok amiket egész eddigi életében kapott és minden emléket megőriz.


  _________________

  Az érzelmet elrejtő lidérc. Az angyalvadász aki nem tud túl lépni az angyalutálaton. Nem tud uralkodni magán és csak a legjobb barátaira hallgat. Ha beszólsz visszaszól. Kiszámíthatatlan és jelenleg egyetlen egy cél hajtja a bosszú. Megtalálni a testvérét, hogy maga mellett tudja. Vajon megfog valaha változni? Meddig megy el a lány és milyen meglepetést és titkokat tartogat?

  Castin Noyers kiszámíthatatlan lidérce... Philip Helgesen kishúga
  Rebecca Taylor
  Rebecca Taylor
  .::Igazgató: Erethon::.
  .::Igazgató: Erethon::.

  Amanda Helgesen Empty Re: Amanda Helgesen

  Témanyitás by Rebecca Taylor on Csüt. Aug. 15, 2013 6:58 pm

  Na, elolvastam, van benne néhány hiba, de leginkább elgépelések, ha megengeded, akkor azokat kijavítanám benne, amikor feltöltöm Smile Ezen túl egyébként az egyetlen problémám ezzel volt: "A vezető természetesen Ragnar volt bár Riknek is jól állt volna a csapat vezetés" - Henrik és Ragnar együtt vezetők, szóval pls ezt írd át Smile


  _________________
  Rebecca nem nevezhető éppenséggel szokványos vagy hétköznapi démonnak: élete célja, hogy segítsen másokon, hogy jobbá tegye a kiszolgáltatott, szegény vagy tehetetlen embereket. Persze emiatt sok bántást kapott már életében, de úgy tűnik, hogy ennek őt a legkevésbé sem sikerült meghatnia, és mind a mai napig ugyan ezen az úton halad. Határozott, jószívű, szilárd erkölcsű fiatal nő, aki mindig megtalálja azokat, akiknek szüksége van rá. Ha bármiben segítséget igényelsz, ő biztosan nem fog elhajtani, mert egyszerűen neki is jól esik, ha tehet valamit másokért. Imádja a tanítást, élvezi, hogy fiatalok között lehet... Becca tökéletesen elemében van a Fyron Akadémia berkeiben.
  Castin Noyers
  Castin Noyers
  .::Igazgató: Sylorina::.
  .::Igazgató: Sylorina::.

  Amanda Helgesen Empty Re: Amanda Helgesen

  Témanyitás by Castin Noyers on Csüt. Aug. 15, 2013 7:57 pm

  Okés Very Happy szerintem hétvégén esedékes ha át írom ^^


  _________________
  Castin Noyers egy olyan srác akit nem lehet meglepni. Azt hiszik, sokan, hogy meghalt, de a valóságban csak annyi van, hogy elrejtőzött illúzióval. Kiváló illúzió mester és remekül tudja átverni az embereket. Ezen felől ő Elizabeth bátyja, de mivel üldözik őt is és a lányt is kénytelen volt ezt az utat választani. Senkije nincsen és senkiben nem bízik. Csak saját magára számíthat és úgy érzi lassan, hogy nem fogja bírni ezt a terhet cipelni. Aysen megtalálja őket vagy tovább tudja őrizni a titkot? Rajta kívül még egyetlen egy személy ismeri ezt az egész történetet, de úgy fogja intézni a dolgot, hogy ő találja meg mint Aysen. Hogyan lesznek ez után a dolgok, hát ezt még ő sem tudja.

  Elizabeth védelmező bátyja, Patric J. Morgan jó barátja

  Ajánlott tartalom

  Amanda Helgesen Empty Re: Amanda Helgesen

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Csüt. Feb. 20, 2020 6:45 pm