Fyron Akadémia

Vámpírok, vérfarkasok, angyalok, démonok, emberek, lidércek, nimfák, nekromanták, nixék és valanok... Szövetségek, harcok. Légy részese ennek a kalandnak, ahol Te döntöd el, melyik oldalon állsz!


Az oldal bezárt. Régi tagok: nyugodtan játszhattok itt, néha mi is fogunk, de magát az oldalt nem visszük tovább aktívan.

  Elementálmágia vizsgaterem

  Catherina C. Williams
  Catherina C. Williams
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Catherina C. Williams on Hétf. Júl. 01, 2013 6:12 pm

  //11. terem//

  *Ahogy belép a terembe, igen furcsa jelenetnek lehet a tanúja. Egy csata kellős közepén, vagyis inkább egy csata tetején találja magát. Szinte mintha páholyból figyelné az eseményeket. Kíváncsian elolvassa a feladatot, mert már egészen gigantikus ötletei támadtak...azonban a vizsga ennél valamivel földhözragadtabb. Segítsen? Már tudja is a megfelelő igét, és nem is filózik inkább rajta túl sokat ha lehet. Csak túl esik ezen az egészen. *-Socium Sustinere!-*mondja, mikor kiválasztotta a baloldali csapatot. Na és, hogy miért rájuk esett a választása? Mert azok úgy tűnt mintha vesztésre állnának...úgyhogy ha ennyivel be is fejezte a feladatot, akkor menne tovább, és ezek meg nyugodtan öldököljék egymást, ha szeretnék. Ő megtette amit tudott. Tovább neki itt nincs miért maradnia, úgyhogy megy is.*

  Életenergia 1. Támogatás
  Varázsige: Socium Sustinere
  Leírás: Mi adhat több erőt, mint egy kitartó bajtárs? Ezzel a varázslattal csak akkor mész bármire, ha csapatban dolgozol: mind fizikai, mind pszichikai erőt adhatsz mindazoknak, akikkel együtt harcolsz. Erősebbek és bátrabbak lesznek, könnyebben sikerül majd nekik minden, magabiztosabbá és bizakodóbbá válnak, javul a harci moráljuk. Főleg nagyobb csatákban hasznos ige.
  Hatóidő: Kezdőknél egy óráig tart, később akár egy egész napra is képessé válhat a mágus társai támogatására. A hatás elmúlta után a fáradtság hirtelen tör rá a harcosokra, ami még ájulást is okozhat, így célszerű a csata végére időzíteni a használatát.
  Dobókocka
  Dobókocka

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Dobókocka on Hétf. Júl. 01, 2013 6:12 pm

  The member 'Catherina C. Williams' has done the following action : Dices roll

  'Tízoldalú kocka' :
  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 8954486812_www.kepfeltoltes.hu_
  Catherina C. Williams
  Catherina C. Williams
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Catherina C. Williams on Hétf. Júl. 01, 2013 6:29 pm

  //12. terem//

  *Cath belép az utolsó előtti terembe. Na, pedig milyen lehetetlen küldetésnek tűnt ez, még az első teremnél. Mély levegőt vesz, és elolvassa a feladatot. Nem komplikálja túl, már csak ki akar innen jutni, úgyhogy csak elvégzi simán amit kell.*-Defensiva Terra Creaturis-*a védőgólem azonnal megjelenik. A lány csak vet egy pillantást művére és boldogan rohan az uccsó teremhez.*

  //Földmágia 2. Védőgólem
  Varázsige: Defensiva Terra Creaturis
  Leírás: A semmiből előtűnő hatalmas gólemek a gyerekek számára csak mítoszok, valójában azonban léteznek, és megidézésük sem különösebben nehéz. Ehhez a varázslathoz alapszinten elengedhetetlen, hogy nagy mennyiségű nyers föld és némi kő legyen a közelünkben, ugyanis ebből épül fel a hatalmas lény, amely minden erejével véd minket. Kemény harcos, de amennyiben szükséges, képes óvatosan felemelni és szállítani a gazdáját, elvégre mozgása méretei miatt sokkal gyorsabb, mint bármely emberszabásúé. Nagy gyengesége a víz, amellyel ha sokáig bombázzák, előbb-utóbb sárrá változik, és szétesik. Vizes földből nem alkotható meg. Erős mágusok képesek lehetnek arra, hogy alapanyag nélkül is létrehozzák, de ez sok gyakorlást és tanulást igényel.
  Hatóidő: A monstrum körül-belül két perc alatt áll össze, majd egy óráig megmarad, amennyiben nem pusztítják el. Erősebb varázslók egész napokra is képesek megidézni egy-egy példányt.//
  Dobókocka
  Dobókocka

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Dobókocka on Hétf. Júl. 01, 2013 6:29 pm

  The member 'Catherina C. Williams' has done the following action : Dices roll

  'Tízoldalú kocka' :
  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 10638320258_www.kepfeltoltes.hu_
  Catherina C. Williams
  Catherina C. Williams
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Catherina C. Williams on Hétf. Júl. 01, 2013 6:37 pm

  //13. terem//

  *Beront az utolsó terembe, ahol meglátja a kihalt erdőrészt. A táblán lévő utasítást csak átfutja, már tudja is mi segíthet ezen a bajon.*-Emundatione!-*Éljen! Amint felzöldellt az erdő, kirügyezett, újra fotoszintetizál, ismét hozzájárul az oxigénellátáshoz ez a terület, Cath kicsattanó örömmel száguld a kijárat felé, hogy a tanárától megkapja a megfelelő jegyet. Belül szinte csak úgy bugyog benne az öröm. El se tudta képzelni, hogy valaha végezni fog ezzel a sok feladattal, de most nagyon örül neki, hogy képes volt rá, és egyszer se hátrált meg. Bár nagyon fontos számára a jegy, de még valamit kapott ettől a vizsgától: bátorságot, és kitartást. Úgyhogy ilyen gondolatokkal a fejében várja tanárát.*

  //Természetmágia 3. Tisztító rituálé
  Varázsige: Emundatione
  Leírás: Képes megtisztítani a csatákban tönkretett természetes területeket, regenerálni tudja azokat. Lényegében helyreállítja azt, amit mások megrongáltak. Csak az eredeti növényzet állítható vissza vele, így egy sivatagból vagy egy kopár fennsíkból nem képes gyönyörű erdőt létrehozni.
  Hatóidő: A terület méretétől függően minimum tíz percig tart megidézni, ez után viszont örökre fennmarad.//
  Dobókocka
  Dobókocka

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Dobókocka on Hétf. Júl. 01, 2013 6:37 pm

  The member 'Catherina C. Williams' has done the following action : Dices roll

  'Tízoldalú kocka' :
  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 9_www.kepfeltoltes.hu_
  James Runnel
  James Runnel
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by James Runnel on Hétf. Júl. 01, 2013 7:25 pm

  Valahogy csak sikeresen elvonszolom magamat az Elementálmágia vizsgatermébe, hogy ne legyen ebből kötelezően évismétlés. Magamtól, meg úgy sem fogom előröl kezdeni annyira h*lye még én sem vagyok. Nagy nehezen utat török magamnak határozottságomon keresztül, hogy semmi kedvem ehhez, és inkább mennék vissza aludni. Bejutva a terembe is, és nem csak előtte álldogálva, egy üzenetet pillantok meg a táblán, miszerint csak takarodjak végig a következő tizenhárom termen, és közben csináljam meg a feladatokat. Sóhajtok egyet, hiszen valami olyasmire számítottam, hogy írhatok egy hosszú, és kimerítő dolgozatot, vagy fel kell robbantanom a fél termet lényegében. De nem. Persze, hogy nem. E-helyett most végig kell vonszolnom magamat még tizenhárom szobán, és ott kell mindegyikben egy-egy feladatot teljesíteni. Fárasztóbb, mint gondoltam. Nem is várok tovább, gyorsan elindulok előre, hogy mihamarabb túl eshessek ezen az egészen, és illő módon megbukhassak. Vagy átosonhassak valahogy év végén.

  1. Terem.

  Nyugodtan, és csendesen rontok be a szobába, hogy a roncsokkal körbezárt területre juthassak. Mintha, csak azokat a tárgyakat halmozták volna fel, amiket én tettem tönkre az idén. Pedig emlékeim szerint, azért ennyi nem volt. Maximum a háromnegyede. Gyorsan átfutom tekintetemmel a táblára írt szöveget, aztán gondolkodóba esek, hogy vajon mihez is kéne kezdenem. De mivel jobb ötletem nincs, inkább megpróbálom teljesíteni a feladatot azzal a mágiával, amire a szöveg célzott.
  - Currere Ignis.
  Meggyújtom a körülöttem lévő faanyagot, ezzel is eltüntetve a bizonyítékait évközi rongálásomnak. Már, ha ez tényleg az enyém. Aztán leülök és megvárom, hogy szép lassan, de biztosan, elaludjanak a lángok, és továbbhaladhassak.

  //Tűzmágia 1. Tűzörvény
  Varázsige: Currere Ignis
  Leírás: A varázslat egy erőteljes, szinte megállíthatatlan futótüzet indít el, amely tíz méteres körzetben mindenkit megsebez. Kontrollálni nem nagyon lehet, azonban mindig úgy terjed, hogy az idézőt magát elkerüli, tehát leginkább akkor érdemes használni, ha az embert csak ellenségek veszik körül, mert könnyedén megsebezheti az illető szövetségeseit is.
  Hatóidő: A tűz a megidézéskor azonnal fellobban, tíz méteres körzetben való elterjedése után még öt percig teljes lánggal ég, majd lassan elalszik. Minél erősebb a megidéző, annál tovább lángol a tűz. //

  2. Terem.

  Miután, elalszik a tűz, és át somfordálok a következő helységhez, még elolvasom a táblára írtakat. És egy sóhajtással nyugtázom magamban, hogy nem éppen, egy túl csendes vizsga elé nézek. De, legalább nem szóbeliznem kell, és nem kell a varázslatokról beszélni. Amikor belépek a terembe, azonnal lángok próbálnak meg nyaldosni, mire csak egy egyszerű mozdulattal meg emelem jobb kezem középső ujját, és már mondom is a megfelelő szavakat.
  - Hogy kap.... Ignis Scutum.
  Zombiszerű rezzenéstelen arckifejezéssel haladok tovább.

  // Tűzmágia 2. Lángpajzs
  Varázsige: Ignis Scutum
  Leírás: Egy pajzs, amely magába nyel minden tűz alapú támadó varázslatot. A megidéző körül egymásba fonódó körök jelennek meg, amelyek szorosan körbe veszik a testét, mindig úgy helyezkedve, hogy a védett alany ne sérülhessen a lángoktól. A fizikai közeledést is megakadályozza, ugyanis valódi tűzként éget, így a nyílvesszők is elégnek benne. Hátránya, hogy vízmágiával könnyedén kioltható, valamint rendes mágia ellen nagyon gyengén véd.
  Hatóidő: Megidézés után harminc percig tart, de az első víz alapú varázslattól elsorvad. Magasabb szintű elemi mágusoknál akár három órán át is kitarthat, és több igét kibír, mielőtt eltűnik. //

  3. Terem.

  Gyors, sprintelésnek nevezhető valamihez hasonlóan még csak véletlenül sem, inkább csoszogó sebességgel vonszolom ki magamat az égő teremből, hogy egy asztallal találjam szemben magam, rajta egy üveggel, meg egy gömbbel. És persze az elengedhetetlen táblával, rajta a felirattal. Jegyzettömböket bezzeg nem lehetett volna szét szórni. Mindig a táblán a megoldás kulcsa. Meg a rossz válaszé is. Szóval, valami csendes, némán terjengő gyilkos. Ha ez nem kérdezz felelek, akkor csak nem a férfi öltözőből, vagy a mellékhelységek egy részéből áradó szagról van szó. Szóval, jobb lenne, ha megpróbálkoznék valamelyik mágiával. Habár, gyilkosnak nem mondanám, de egy próbát megér.
  - Ventus Veneficii
  Azzal a mozdulattal, már sprintelek is egyenesen a következő ajtóhoz, ahol nagyjából, ha nem elég erős a zsanér, azzal együtt esek be a következő helységbe.

  //Levegőmágia 2. Légmérgezés
  Varázsige: Ventus Veneficii
  Leírás: Egy egyszerű varázslat, amely lassan méreganyaggal telíti a levegőt. Mindenkire hat, aki a közelben van. Fontos hozzávalója bármilyen egyszerű méreg, amelynek az üvegét ki kell nyitni. Ez a méreg fog működésbe lépni, amikor a mágus használni kezdi az igét. Mégsem számít a méreg fajtája, a hatás egyforma: nehezedő, szinte fulladozó légzés, kettős látás, erős fejfájás, zavarodottság. Nem okoz ájulást vagy halált.
  Hatóidő: Húsz perc alatt erősödik fel annyira, hogy annak már súlyosabb hatásai vannak. Eddig van ideje meglépni az idézőnek, ugyanis csak a megidézés pillanatában kell ott tartózkodnia, valamint az üveget ott kell hagynia. A teljes hatás elérése után tíz percig megmarad azon az erőszinten, ez után gyengülni kezd, végül elmúlik.//

  4. Terem.

  Sikerül beesnem egy teljesen üres terembe, ahol csak a következő tábla fogad. "Bárkit levesz a lábáról, s nem válogat: erejével elsodor felhőt, fát, élőt, holtat." Meg a jó édes k... Lehet nem járok jól, ha ezt most hangosan kimondanám. Szóval inkább maradjunk a varázsigéknél, mert a végén még jönnek a panaszok, hogy nem vagyok hajlandó a legegyszerűbbeket sem megcsinálni. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne csak átsétálnom a következő terembe.
  - Ventus Flante.
  Ha, pedig nem ez a megfelelő, akkor meg majd elképzelik szépem maguknak. Azzal vonulok is a következő ajtóhoz.

  //Levegőmágia 1.Szélroham
  Varázsige: Ventus Flante
  Leírás: Egy erőteljes széllökés rohan végig a közelben – kb. húsz méteres körzetben – tartózkodó alakok között, amely képes feldönteni a legnagyobb alakokat is. Védekezni nem lehet ellene, talán egy angyal képes lehet rá, hogy a szárnyát kitárva ne egy fához vagy a földhöz vágja a szél, hanem csak a levegőben dobálja. Természetesen ez a varázslat sem kivételezik: nem számít, hogy az illető szövetséges-e vagy sem, ha a varázsige útjában van, a szél elsodorja.
  Hatóidő: Azonnal hat, egyetlen nagy lökés erejéig.//

  5. Terem.

  Gyorsan surranok be a terembe, mintha csak újból erőre kapnék, hiszen már majdnem megvagyok. Legalábbis ezt remélem. Az újult erőmet viszont egyből lehúzza a körbezártság. Úgy tűnik nem szimpatizálnak most túlzottan azzal, hogy szabadon mozoghassak. Pedig még nem kellett bezárni. Habár. Ami késik nem biztos, hogy múlik is. Tekintetem a táblára téved, de lassan már azon gondolkozok, hogy lehet inkább magammal vonszolom, és átírom rá, hogy menj tovább, aztán lerakom a következő teremben. Szóval valami olyan ami hullámzik, meg picit felháborodik, mintha csak részeg lenne valaki, és a gyomra tartalmáról beszélnénk. Viszont, ha már Elementálmágiáról van szó, akkor csak egy dolog rémlik nekem hirtelen, ami hasonlít, és még mindig nem a tenger. Ez eget rengető lesz. De minden esetben legalább földet...
  - Lapsus Terrae.
  Sóhajtok megint egyet, ahogy szerencsétlenkedek itt, aztán, ha minden jól megy, talán még a lábam túlzott mozgatása nélkül is sikeresen el steppelek az ajtóig. Ha nem, akkor marad a séta.

  // Földmágia 1. Földcsuszamlás
  Varázsige: Lapsus Terrae
  Leírás: A varázslat hatására hirtelen megmozdul a föld, hullámozni kezd, és szó szerint kicsúszik a talaj a támadott személy lába alól. Ha pedig nem kel fel hamarosan, a hullámzástól leomló földréteg teljesen ellepi a talajon fekvő alakot. Irányítása kemény koncentrációt igényel, de ha valaki ezt elsajátítja, akár arra is képes lehet, hogy lefogja áldozatát, és így vallassa ki. Védekezni voltaképpen a gyors reakcióval lehet, a lassúság itt az illető életébe kerülhet.
  Hatóidő: Azonnal létrejön, és rögtön kifejti a hatását. A föld addig hullámzik, amíg koncentrálunk rá, alacsonyabb szinten maximum tizenöt percen keresztül. //

  6. Terem.

  Nyikorog, nyikorog, aztán csatt. Gyors tekintet hátra. Hiszen én aztán, nem lennék olyan elvetemült, hogy ilyen erővel vágjam be magam mögött az ajtót. Legfeljebb ösztöni szinten reflexből. Ebben a szobában végre van egy kis változatosság, hiszen itt már víz is van a fán, a tűzön, és azon a k*rva táblán kívül.
  - Utálom a hittant.
  Vetem oda miközben olvasom a szöveget, majd elidőzök a fákat perzselő lángokon, amik szépen szenesítik azokat. Valóban nem szeretem az ilyen biblia sugallatú dolgokat, de, ha már itt ez a feladat, és ennyire az özönvízről, vagy miről szólna, megvonom a vállamat, és a túloldalon lévő ajtóval szemben megállva, kinyújtom mind a két kezemet magam elé.
  - Akkor játszunk Mózest.
  Próbálok kicsit poénkodni, hiszen, most úgy sem hallja senki, és így ha béna, akkor sem számít túlzottan.
  - Diluvium.
  Még jó, hogy bemagolni bemagoltam ezeket. Csak gyakorolni nem túlzottan gyakoroltam... Ha Sikerül a tervem, és még a varázslat is, nem is foglalkozva azzal, víz van-e előttem, vagy sem, csak egyenesen megindulok előre, hogy mihamarabb átjussak azon az ajtón.

  // Vízmágia 1. Árvíz
  Varázsige: Diluvium
  Leírás: A varázslat egy körül-belül tíz méter magas vízfalat hoz létre, amely rázúdul a hatókörén belül lévőkre. A semmiből is el lehet készíteni, de jóval könnyebb és erősebb, ha valódi víz van a mágus közelében, amikor használják. Ugyanezzel, kellő méretű vízfelület közelében hatalmas hullámokat lehet kelteni, és voltaképpen egy egész tavat rá lehet zúdítani a partközelben tartózkodókra. A harmadik lehetőség pedig a folyók megduzzasztása.
  Hatóidő: A varázslat azonnal létrejön, minden esetben egy hatalmas hullám erejéig tart, utána elcsitul. //

  7. Terem.

  Ééééés. Papararappapa. Sikerült túlélni még egy helységet, viszont a következőben, ahogy bejutok sérülések keletkeznek rajtam. Még mielőtt bármit is csinálnék, már ösztönösen mormolok egy varázsigét.
  - Naturalis Sanitatem.
  Mindig is hátrányomnak tartottam, hogy valamiért, ha csak gondolatban mondom a varázslatokat, sosem sikerülnek. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne minden. Ránézek a táblára, amire a segítség lenne írva, aztán azzal a mozdulattal, már csapok is rá egyet öklömmel, amiért itt szívatnak. Pedig már mehettem volna tovább...

  // Természetmágia 2. Regeneráció
  Varázsige: Naturalis Sanitatem
  Leírás: Ezzel a varázsigével leginkább önmagát képes gyógyítani a druida, azonban koncentrálással a másik sebeit is képes behegeszteni, azonban egy nyílt törésen, vagy egy súlyos seben nem tud segíteni. Önmagán azonban a legdurvább sérüléseket is képes meggyógyítani, amelyeket harcban szerzett. Betegségek ellen nem használható. A mágus, a seb méretétől függően akár hetekre is ágynak eshet, fizikai elgyengüléssel.
  Hatóidő: Azonnal hatásos, addig működik, amíg a használóját meg nem zavarják, illetve amíg a seb be nem gyógyul. //

  8. Terem.

  Cipőm halk koppanását, a terem elhagyása után, és a következőbe történő átjutáskor felváltják a csobbanások. Lépteimet egyre jobban nehezíti az emelkedő vízszint, a táblán pedig megint csak az a felirat áll, hogy segíts magadon. Megfagy a tekintetem, miközben a táblát nézem, és talán túl sok időt vesztegetek el ezzel, hiszen a víz továbbra is csak emelkedik.
  - Basz...
  Sajnos a többi már csak bugyborékolás, ahogy ellepi a számat is a víz. Még jó, hogy nem nagyon jut eszembe a megfelelő varázsige. Ugrok egyet, és egy mély levegőt véve, sétálgatok a víz alatt a következő ajtó felé. Milyen jó, hogy rajtam van most is a kardom. Hiszen úszással még csak próbálkoznom sem kell. Úgy is lehúz a víz alá.
  - Bh...
  Mutatok hirtelen felfelé, miközben további levegőt pocsékolok.
  - Bhmb brbp (Ventus Testa)
  És lőn újra oxigén. Köhögök egy keveset, közben vizet köpve, és magamban eléggé sűrűn szitkozódva. Lehet figyelni kellett volna egy minimálisan az órán, és nem firkálni a füzetembe. Gyorsan lenyomom az ajtó kilincsét, miután elérem, majd lábammal rásegítve, berúgom azt, hátha most valami ellenfél, esetleg segítőkész tanulótárs rejtőzne mögötte.

  // Levegőmágia 3. Légburok
  Varázsige: Ventus Testa
  Leírás: Egy burok, amely megjelenve körbeveszi az idézőt, és bármilyen környezetben lehetővé teszi a légzést, legyen a levegő mérgezett, vagy legyen akár a felhasználó a víz alatt. Természetesen eleinte nem lehet vele akármilyen mélységbe lemenni: eleinte tíz méter a határ, később ez egyre bővül. Valamint fontos odafigyelni, hogyan telik az idő, ugyanis nagyon kellemetlen hirtelen levegő nélkül lenni tíz méterrel a vízfelszín alatt…
  Hatóidő: Azonnal megjelenik, hatása kezdetben fél óra, gyakorlással fejleszthető.//

  9. Terem.

  Sajnálatomra senki sem lapult meg az ajtó mögött, amit mihamarabb vissza is zártam, mert nincs kedvem még egyszer nyakamba zúdítani a vizet. Bent egy elkerített rész van, ami most nem engem fog közre. ÉS a táblán is egy remek kis reklám szerepel. Bár, nem tudom, hogy mit keres egy okos telefon reklám a vizsga közepén. Talán valaki vett magának egy újat, miközben ezeket a feliratokat készítette... Ezt a döntésemet, viszont az állateledel, és a víz látványa hamar elveti, és helyette ismét az órákon gondolkozok, hogy miféle mágiát is tanulhattunk, amivel állatot vagy valami hasonlót lehet idézni. Aztán végül csak egy gyíkszerű patkánybéka jut eszembe, vagy valami ilyesmi. De az elvileg csak meg felel.
  - Venit Auxila.
  És semmi. Nem történik semmi. Pedig mintha valami hasonló lett volna.
  - Akkor Venit Auxilia.
  Na. Másodszorra csak sikerült. Végül is. Nem feltűnő, hogy az év végi mágiáknál már van egy-két hibám, amikor már halálra untam magam az órán.

  // Természetmágia 1. A druida segéde
  Varázsige: Venit Auxilia
  Leírás: Egy különös kis lény idézhető meg ezzel a varázslattal, amely leginkább kémkedésre, felderítésre jó, azonban ha szükséges, veszélyes mérget képes kibocsátani a bőrén keresztül. Ezt a képességét nem is habozik használni, ha megidézőjén kívül bárki hozzáér. Elpusztítani csak fizikai erővel lehet, ugyanis az elemi mágiákra teljesen immunis. Testének kisebb, leágazó részét képes leválasztani magáról, így még sikeresebben ellátva a fent említett feladatokat. Mivel intelligens, használható kulcs vagy egyéb tárgyak megszerzésére is.
  Hatóidő: Megidézés után kezdetben egy órára, később egyre hosszabb időre jelenik meg. Naponta csak egyszer idézhető meg. //

  10. Terem.

  Az ajtó zárjának kattanása, majd ismételten a már megszokott csapódás. Mert valahogy véletlenül áthaladtam az ajtón, és nem jött utánam senki, ezért nekem kell becsukni. Ismételten egy üres terem. Mintha csak körbe-körbe járnék. Csak most más a felirat a táblán. Ez a leírás már sokkal többet mond el a számomra, ugyanis ezt már volt alkalmam egyszer úgy kipróbálni, hogy még működött is. És nem csak gyakorolni kellett volna.
  - Glacies Aura.
  Mondom ki a szavakat, aztán meg is fejelem a jeget belülről, ahogy indulnék tovább. És csak ezután jut eszembe el is tüntetni a védő burkomat. Bal kezemet fejemre tapasztva, jobbal intve egyet, hogy eltűnjön a jég, gyorsan továbblépdelek. Reménykedve, hogy most már tényleg nincs sok hátra. Hiszen már így is többet beszéltem ma, mint amennyit általában szoktam.

  // Vízmágia 2. Jégaura
  Varázsige: Glacies Aura
  Leírás: Egy vaskos, áthatolhatatlan burkot hoz létre megidézője körül, amelyet semmilyen fizikai erővel nem lehetséges áttörni. Az egyetlen, ami hat rá, az a tűzmágia, de annak is sok idő kell, mire felolvasztja. Belülről minden, kint történő eseményt látni lehet, kívülről azonban csak egy tükröződő felület pillanatható meg. Hatalmas hátránya, hogy alatta nagyon hamar lehűl a hőmérséklet, és belülről is olvad, tehát nem érdemes sokáig odabent tartózkodni, hacsak az ember nem télikabátban és duplanadrágban idézi meg. A mágus bármikor egy egyszerű legyintéssel el tudja olvasztani maga körül a burkot, valamint csak maga köré tudja felhúzni.
  Hatóidő: Az építmény egy perc alatt jelenik meg a varázsló körül, utána pedig addig marad meg, amíg el nem olvasztják, vagy meg nem szüntetik. //

  11. Terem.

  A következő terembe érkezve, mintha csak egy hegynél lennék. Ahol lent a lábánál valamiféle háború szerűség folyik. A táblán viszont egy számomra kedvező felirat szerepel. Hogy válasszak kinek segítek, és cselekedjek úgy. Csak gyorsan megvonom a vállamat, aztán megyek is tovább a következő teremhez. Viszont az ajtó nem nyílik. Még hogy válasszak... Ez aztán a szabad választási lehetőség... Szemeimet forgatva nézem a csatát. Kétlem, hogy arra célozna, hogy menjek oda és szálljak be én is. Ebben az esetben maradt a mágikus támogatás. Kevésbé szórakoztató, de hamarabb vége. Kicsit gondolkozok azért, de teszek egy próbát, hátha jól ejtem most ki elsőre.
  - Socium Sustinere.
  Közben véletlenszerűen rámutatok az egyik félre, másik kezemmel, pedig nyomkodom tovább a kilincset, mire az végre kinyílik. Remélem mind a két fél ugyan úgy megszívja.

  // Életenergia 1. Támogatás
  Varázsige: Socium Sustinere
  Leírás: Mi adhat több erőt, mint egy kitartó bajtárs? Ezzel a varázslattal csak akkor mész bármire, ha csapatban dolgozol: mind fizikai, mind pszichikai erőt adhatsz mindazoknak, akikkel együtt harcolsz. Erősebbek és bátrabbak lesznek, könnyebben sikerül majd nekik minden, magabiztosabbá és bizakodóbbá válnak, javul a harci moráljuk. Főleg nagyobb csatákban hasznos ige.
  Hatóidő: Kezdőknél egy óráig tart, később akár egy egész napra is képessé válhat a mágus társai támogatására. A hatás elmúlta után a fáradtság hirtelen tör rá a harcosokra, ami még ájulást is okozhat, így célszerű a csata végére időzíteni a használatát.//

  12. Terem.

  Végre a következő terem. Ez most kifejezetten magasabb, és szélesebb mint a z eddigiek nagy része. és a közepén kövek, meg föld helyezkedik el. Na meg az elmaradhatatlan tábla. Milyen retardált óriás az, ami csak földet követel gazdájától. főleg, hogyha szelíd. Gondolkozok el a dolgokon, hiszen azzal aztán nem kezdhetünk túl sokat, ha van egy óriásunk, aki nem csinál semmit, hiszen túl szelíd, viszont földet akar. És nagyjából eddig tartott a gondolkodás, hiszen nagy nehezen csak leesett számomra is, hogy egy gólemről lenne szó. Még jó, hogy ezt a varázsigét megtudtam jegyezni. Már csak az lenne ennél a jobb, ha nem kellene kimondanom, hogy:
  - Defensiva Terra Creaturis.
  Ahogy kiejtem a szavakat, már inkább csak mormogásnak tűnik, viszont a lény csak elkezd formálódni, szerencsére nem olyan gyorsan, mint, ahogy én elérem a következő ajtót, és feltépem annak a zárját. Reménykedek kicsit abban, hogy legalább egy picikét elkezd dühöngeni, vagy valami hasonló.

  // Földmágia 2. Védőgólem
  Varázsige: Defensiva Terra Creaturis
  Leírás: A semmiből előtűnő hatalmas gólemek a gyerekek számára csak mítoszok, valójában azonban léteznek, és megidézésük sem különösebben nehéz. Ehhez a varázslathoz alapszinten elengedhetetlen, hogy nagy mennyiségű nyers föld és némi kő legyen a közelünkben, ugyanis ebből épül fel a hatalmas lény, amely minden erejével véd minket. Kemény harcos, de amennyiben szükséges, képes óvatosan felemelni és szállítani a gazdáját, elvégre mozgása méretei miatt sokkal gyorsabb, mint bármely emberszabásúé. Nagy gyengesége a víz, amellyel ha sokáig bombázzák, előbb-utóbb sárrá változik, és szétesik. Vizes földből nem alkotható meg. Erős mágusok képesek lehetnek arra, hogy alapanyag nélkül is létrehozzák, de ez sok gyakorlást és tanulást igényel.
  Hatóidő: A monstrum körül-belül két perc alatt áll össze, majd egy óráig megmarad, amennyiben nem pusztítják el. Erősebb varázslók egész napokra is képesek megidézni egy-egy példányt.//

  13. Terem.

  Ebben a teremben már egy kipusztult erdőrész találkozhatok, ahol már előre sejtem, hogy mit is kellene csinálni, és sajnos az ajtó melletti tábla ezt meg is erősíti bennem. Lemondóan sóhajtok egyet, hiszen ez a varázslat nem egy rövid dolog. Viszont ha jól sejtem, megint nem mehetek tovább ameddig nem vagyok meg vele. Gyorsan lekapom a falra felakasztott táblát, és átszelem a helyet, hogy a következő ajtó mellé leülök, majd úgy kezdek neki.
  - Emundatione.
  Szinte csak tátogok. Hang alig jön ki a torkomon, de szerencsére a hatás nem marad el. És szép lassan, percről percre, de csak sikerül összehozni ezt a varázslatot is, minek hála a terület ugyan így, de újra élettel telivé válik. Legalábbis ami a növényzetet illeti. Nagy nehezen feltápászkodok a földről, és áthaladva az utolsó ajtón, mintha csak hatalmas megerőltetésen mentem volna keresztül, lomhán haladok csak előre.

  // Természetmágia 3. Tisztító rituálé
  Varázsige: Emundatione
  Leírás: Képes megtisztítani a csatákban tönkretett természetes területeket, regenerálni tudja azokat. Lényegében helyreállítja azt, amit mások megrongáltak. Csak az eredeti növényzet állítható vissza vele, így egy sivatagból vagy egy kopár fennsíkból nem képes gyönyörű erdőt létrehozni.
  Hatóidő: A terület méretétől függően minimum tíz percig tart megidézni, ez után viszont örökre fennmarad.//

  Szerencse, hogy nincs több feladat, csak Sammael tanár úrral találom szemben magam. Aki megmondja számomra, hogy milyen jegyet kapok, majd utamra enged. Ami nekem egyenesen az ágyamhoz fog vezetni, szuveníremet, pedig talán a ládámhoz.


  _________________
  Eléggé csendes, és antiszociális személyiség. Nem kedveli túlzottan a vérfarkasokat, viszont ok nélkül nem provokálja őket csak azért, hogy megpróbálhasson megverekedni egyel. Hátán mindegy, hogy hova megy ott van az egyélű, nagyjából vele egymagasságú széles kardja, amiről könnyedén fel lehet ismerni őt. Ha arcát nézik, akkor nem túl sok mindent bírnak leolvasni róla, hiszen szinte mindig ugyanolyan unott arckifejezést vesz fel. Nem nagyon szokása mások dolgába beleavatkozni, csak ha már belekeverték. Kardja nem teljesen hétköznapi, bár ez már méreteiből is látszódik, viszont amikor készítették a fémet ezüsttel is ötvözték, kifejezetten a vérfarkasok miatt, és persze, hogy ne csorbulhasson ki olyan könnyedén, mintha csak ezüstből lenne. Nem beszélve az anyagköltségéről sem.
  Dobókocka
  Dobókocka

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Dobókocka on Hétf. Júl. 01, 2013 7:25 pm

  The member 'James Runnel' has done the following action : Dices roll

  'Tízoldalú kocka' :
  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 10638320258_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 11024254137_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 10784648643_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 11024254137_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 12871072944_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 0_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 12871072944_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 8954486812_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 0_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 11024254137_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 1132130401_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 11024254137_www.kepfeltoltes.hu_ Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 116284225_www.kepfeltoltes.hu_
  Lucien du Bois
  Lucien du Bois
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Lucien du Bois on Hétf. Júl. 01, 2013 7:59 pm

  Ünnepélyes pillanathoz érkeztünk: ezennel lezárom az Elementálmágia vizsgát. Itt egy összefoglaló arról, hogy hogyan teljesítettetek és mit kaptok. Köszönöm a munkát mindenkinek! Varázslat eltévesztésére csak egy helyen került sor, ott két pontot vontam le érte. Ha esetleg valakinek valamilyen kérdése van, vagy nem ért valamit, esetleg igazságtalannak érzi, szívesen elmagyarázom, miért éppen így alakultak a dolgok. Tehát, az alábbi osztályzatok születtek az elmúlt hónap folyamán:

  Amarilla Darwin
  Dobások összege: 64
  Plusz jutalmak: -
  Végeredmény: Jó, 64 pont
  Díjak: 800 érme, Denevérpenge, választott karakterhez (ide kérem beírni)

  Catherina C. Williams
  Dobások összege: 73
  Plusz jutalmak: Első vizsgázó + 50 érme
  végeredmény: Jó, 73 pont
  Díjak: 850 érme, Mérgező pengék, választott karakterhez (ide kérem beírni)

  Eliana de Lucia
  Dobások összege: 60
  Plusz jutalmak: A vizsga egyben elkészítése + 5 pont, + 25 érme
  Végeredmény: Jó, 65 pont
  Díj: 825 érme, Vérfiola (alapvetően Liához írom, de ha tervezel mostanában karaktert, akinek jobban szeretnéd, kérlek itt jelezd)

  James Runnel
  Dobások összege: 75
  Plusz jutalmak: A vizsga egyben elkészítése + 50 érme
  Végeredmény: Jó, 75 pont
  Díj: 850 érme, Tigriskarom (alapvetően Jameshez írom, de ha tervezel mostanában karaktert, akinek jobban szeretnéd, kérlek itt jelezd)

  Jesmon Helar
  Dobások összege: 81
  Plusz jutalmak: A vizsga egyben elkészítése + 50 érme
  Végeredmény: Jó, 81 pont
  Díj: 850 érme, Fénykő, választott karakterhez (ide kérem beírni)

  Lord Sayon Merlioth
  Dobások összege: 72
  Plusz jutalmak: A vizsga egyben elkészítése + 50 érme
  Végeredmény: Jó, 72 pont
  Díj: 850 érme, Pokolkövek, választott karakterhez (ide kérem beírni)


  Kis személyes vélemény: Lil, abbahagyhatod a hisztizést, hogy a kocka nem szeret xD


  _________________
  Lucien elveszett gyermekként, apja után kutatva érkezett a Fyron Akadémiára, de itt tartózkodása messze nem ezért vált tartóssá: a hős lidércben egy pillanatig sem csalódott, hiszen világ életében gyűlölte őt... halálhírének hallatán azonban képessé vált megbocsátani neki. Életén és céljain ez nem igazán változtatott: továbbra is az írás a legfőbb szenvedélye, továbbra is Ed az egyetlen ember, aki igazán közel képes férkőzni hozzá, és továbbra is szorgalmasan végzi tanulmányait az Akadémián.

  Rebecca Taylor fél-lidérce
  Jesmon Helar
  Jesmon Helar
  .::Igazgató: Cameos::.
  .::Igazgató: Cameos::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Jesmon Helar on Szer. Júl. 03, 2013 10:38 pm

  Köszönöm szépen, és Liliyához kérném a tárgyat Very Happy


  _________________
  Egy 7822 éves démon, aki fellázadt a sorsa, az élete, a Pokol Ura - és az egész világ ellen. Sosem volt az, aminek lennie kellett volna, sosem azt tette, amit elvártak volna tőle, és sosem érezte úgy, hogy ez helytelen. Talán az egyetlen ősdémon, akiből hiányzik a sötétség. Egy démon, akit Lucifer hívott életre, s ő megtagadta, mint urát. A Pokol szülötte... akit száműztek saját hazájából.

  A Cameos házvezető ősdémona.
  Amarilla Darwin
  Amarilla Darwin
  .::Igazgató: Sylorina::.
  .::Igazgató: Sylorina::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Amarilla Darwin on Csüt. Júl. 04, 2013 11:30 am

  Köszönöm szépen és azt hiszem meg van kihez kérem a denevérpengét.. Brendához Smile


  _________________

  A hosszú hónapok. Mindent megadva azért, hogy bízzon valakiben. Elvesztett valamit és nem tudja visszajön e. Aki fontos számára szereti e. Képes e újra bízni és képes e megbocsájtani annak aki fontos. Új életet kezdeni és élvezni a hosszú hónapok után először a szabadságot vagy Kaeldir keze által át állt az angyalok oldalára? Eléggé bizonytalan nőszemély lett és ki tudja, képes e bízni bárkiben is. Elfogadni a segítséget most tényleg kiabál érte.. de ki fog ugrani? Ez a jövő kérdése..

  Akkor és Most ...
  Catherina C. Williams
  Catherina C. Williams
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Catherina C. Williams on Csüt. Júl. 04, 2013 8:04 pm

  Nagyon szépen köszönöm...ééés Cathez kérném a tárgyat. Very Happy
  Eliana De Lucia
  Eliana De Lucia
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Eliana De Lucia on Csüt. Júl. 04, 2013 9:02 pm

  Köszönöm szépen. Nekem teljesen megfelel Liához. A tervezett karakteremnek nem hiszem, hogy szüksége lenne rá. Very Happy
  Atanas A. WIlliams
  Atanas A. WIlliams
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Atanas A. WIlliams on Kedd Júl. 23, 2013 1:08 pm

  Nekem D'aleikohoz kellenének. Előre is köszönöm. Smile


  _________________
  Az elmúlt események hatására egy teljesen összezavarodott teremtmény, megbukott, ráadásul vámpír is lett. Még nem dolgozta fel ennek a súlyát, valamint, emlékei közül se tudja, mi az ami valós és mi az ami nem az. Most ki akarja deríteni mi az igazság akármennyire is összetört.


  Főkarakter Lord Sayon Merlioth
  James Runnel
  James Runnel
  .::Diák::.
  .::Diák::.

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by James Runnel on Kedd Júl. 23, 2013 2:49 pm

  Ha lehetséges a tigriskarmot inkább Nazzaro-nak kérném. Very Happy


  _________________
  Eléggé csendes, és antiszociális személyiség. Nem kedveli túlzottan a vérfarkasokat, viszont ok nélkül nem provokálja őket csak azért, hogy megpróbálhasson megverekedni egyel. Hátán mindegy, hogy hova megy ott van az egyélű, nagyjából vele egymagasságú széles kardja, amiről könnyedén fel lehet ismerni őt. Ha arcát nézik, akkor nem túl sok mindent bírnak leolvasni róla, hiszen szinte mindig ugyanolyan unott arckifejezést vesz fel. Nem nagyon szokása mások dolgába beleavatkozni, csak ha már belekeverték. Kardja nem teljesen hétköznapi, bár ez már méreteiből is látszódik, viszont amikor készítették a fémet ezüsttel is ötvözték, kifejezetten a vérfarkasok miatt, és persze, hogy ne csorbulhasson ki olyan könnyedén, mintha csak ezüstből lenne. Nem beszélve az anyagköltségéről sem.

  Ajánlott tartalom

  Elementálmágia vizsgaterem - Page 6 Empty Re: Elementálmágia vizsgaterem

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Pént. Feb. 21, 2020 12:54 am